Cum sa-ti faci singur un site Profesional Gratuit 2016


Cu siguranta te-ai gandit ca pentru afacerea ta, pentru ideile tale va trebui sa iti faci la un moment dat un site. Toata lumea petrece foarte mult timp online astfel incat daca ai un site, business-ul tau va ajunge mult mai usor la cei carora vrei sa te adresezi, clienti sau pur si simplu cititori. 
Crearea unui site de multe ori ii sperie pe cei care se gandesc sa isi faca unul. Se gandesc ca vor trebui sa investeasca destul de mult in site-ul respectiv, sa platesteasca o firma care il va face, apoi administrare lunara pentru site-ul respectiv si asa mai departe... Lucrurile pot sta asa insa, exsista si varianta mult mai simpla si aproape lipsita de costuri prin care iti poti construi singur un site; trebuie doar sa ai rabdare si timp.

Varianta gratuita prin care va puteti face singuri un site (site de prezentare sau chiar si magazin online) este oferita de Google prin intermediul platformei Blogger.

Totul este foarte simplu astfel incat va puteti personaliza design-ul site-ului in functie de preferinte, gasiti foarte multe sabloane pentru platforma blogger.com, va puteti aranja continutul dupa cum doriti si multe altele.

Ce trebuie sa faceti?

In primul rand trebuie sa aveti un cont google (g-mail). Daca nu ai, creaza-ti unul!
Acum intra pe www.blogger.com   si conecteaza-te cu contul de google (g-mail).
Prima parte este destul de simpla si intuitiva. Va trebui sa dati un nume Site-ului si un nume de domeniu gazduit de Blogger

Dupa ce ati facut pasii de mai sus, in functie de domeniul de activitate al site-ului va trebui sa va alegeti un anumit design care sa se potriveasca cat mai bine continutului site-ului. 
Puteti folosi si personaliza  sabloanele oferite de blogger care sunt insa destul de simlpe si minimaliste sau pur si simplu cautati si downloadati de pe google "blogger templates". Veti gasi destul de multe site-uri care va pun la dispozitie foarte multe Sabloane pentru blogger, gratuit, unele dintre ele chiar super reusite. 

Dupa ce v-ati gasit Sablonul potrivit incarcati-l (Sablon >> Faceti o copie de rezerva/Restabiliti >> Alege fisierul >> Incarcare) - Vezi video de mai jos!

Acum facand toate cele de mai sus pentru ca site-ul tau blogger sa arate ca un site profesional si sa fie cat mai curat va trebui sa faci urmatorii pasi:

1. Elimina, daca este cazul, in functie de sablonul ales, Navbar-ul
De fiecare data cand cream un blog nou pe platforma blogger, acest blog nou are by default integrat un navbar. Acesta poate fi de folos pe durata navigarii, insa pentru ca un site sa arata ca un site profesional navbar-ul blogger trebuie eliminat!
Click Aici pentru a vedea cum elimini Navbar-ul blogger. 

2. Adauga un Favicon. Un favicon este acea imagine micuta care apare in partea stanga pe fiecare tab deschis cu o pagina web. Favicon-ul are menirea de a diferentia taburile intre ele si de a face mai usoara navigarea fiecaruia. De asemenea un favicon va da site-ului tau un aer de profesionalism si astfel mai multa incredere celor care vor intra pe site-ul tau. 
Vezi aici cum sa adaugi un favicon pe blogger.

3. Elimina "Abonati-va la: Postari (Atom)". Pentru ca site-ul tau Blogger sa fie unul cat mai curat si mai "profi" va trebui sa elimini "Abonati-va la : postari (Atom)". "Abonati-va la : postari (Atom)" de obicei este prezent pe fiecare pagina a unui blog blogger.com.
Vezi aici cum sa elimini  "Abonati-va la: Postari (Atom)"

4. Elimina  "Postare mai noua", "Postare mai veche" si "Pagina de pornire".  Asa cum ne sunt date itiniat temele pentru blogurile blogger.com fiecare poatare in subsol are trei link-uri si anume:  "Postare mai noua", "Postare mai veche" si "Pagina de pornire". Aceste trei link-uri de obicei nu prea sunt de folos si nici nu dau prea bine, daca ne dorim ca site-ul nostru sa fie un site cat mai profesional. Asa ca in aceste conditii  "Postare mai noua", "Postare mai veche" si "Pagina de pornire" trebuie eliminate din subsolul postarilor tale.
Vezi aici cum elimini  "Postare mai noua", "Postare mai veche" si "Pagina de pornire"

5. Elimina "Se afiseaza postarile cu eticheta Muzica. Afisati toate postarile". Pentru ca blogul tau sa nu mai fie un blog si sa arate ca un site profesional va trebui sa faci si aceasta modificare si anume sa elimini mesajul care apare atunci cand accesezi o anumita eticheta.
Vezi aici cum elimini "Se afiseaza postarile cu eticheta Muzica. Afisati toate postarile"

6. Nu in ultimul rand achizitioneaza-ti si incarca-ti un domeniu personalizat. 
Este foarte important pentru ca blogul tau (blogger) sa aiba un domeniu personalizat deoarece astfel vei avea mai multe avantaje:
- In primul rand ofera o identitate proprie care va va recomanda prin profesionalism si incredere; 

- Un nume mai usor de retinut. Vizitatorul va retine mai usor www.nume.com decat www.nume.blogspot.com
- Page rank-ul va fi in totalitate al site-ului tau;
- In ceea ce priceste optimizarea SEO;
Vezi aici cum sa-ti configurezi propriul domeniu.


 
Cum sa-ti faci singur un site Profesional Gratuit 2016 Cum sa-ti faci singur un site Profesional Gratuit 2016 Reviewed by incomod on 04:46:00 Rating: 5

Niciun comentariu:

Sponsor

Un produs Blogger.